Ma úgy készítünk finomságokat, hogy mindössze néhány mindennapi hozzávalónk van ebben a ládában. Kezdjük is el!
Besamelles rákfilé mustáros áfonyamártásban
Először is fogjunk egy serpenyőt, és tegyük bele a rákfilét, majd öntsük fel fehérborral! Közepes lángon várujk meg, amíg a rákfilé fel nem issza a fehérbort! Ha ezt megtette, kapassuk meg egy kis vajban, majd vegyük le a tűzhelyről, és öntsünk rá 20 dkg áfonyát! Úgyeljünk rá, hogy ne dzsemm, hanem darabos áfonya legyen! Amíg az áfonya megpuhul a forró rákon, addig vegyük elő a mustárt, és keverjül el egy kis vajas tejföllel egészen addig, amíg olyan krémes nem lesz, hogy csak na! Amikor ezzel is megvagyunk készítsül el a besamelt! Ezt öntsük rá az áfonyás boros rákra, és tegyük vissza olyan 2 órára sülni! Ha ezzel is megvagyunk, már csak ki kell vinni egy párat a tányérra, és mellétenni a mustáros krémet. Jó étvágyat!
És most nézzük mi volt a ládában!
3 szelet rákfilé 25 dkg áfonya 1 üveg mustár 1 kocka vaj 1 üveg vörösbor 1 doboz tejföl 21 dkg liszt fél liter tej egy kész tál besameles rákfilé mustáros áfonyamártással (amelyet a végén megmutattunk)
Mindössze ennyi kellett egy ilyen fenséges lakomához. Tartsanak velünk legközelebb is!
|