Ma gy ksztnk finomsgokat, hogy mindssze nhny mindennapi hozzvalnk van ebben a ldban. Kezdjk is el!
Besamelles rkfil mustros fonyamrtsban
Elszr is fogjunk egy serpenyt, s tegyk bele a rkfilt, majd ntsk fel fehrborral! Kzepes lngon vrujk meg, amg a rkfil fel nem issza a fehrbort! Ha ezt megtette, kapassuk meg egy kis vajban, majd vegyk le a tzhelyrl, s ntsnk r 20 dkg fonyt! gyeljnk r, hogy ne dzsemm, hanem darabos fonya legyen! Amg az fonya megpuhul a forr rkon, addig vegyk el a mustrt, s keverjl el egy kis vajas tejfllel egszen addig, amg olyan krmes nem lesz, hogy csak na! Amikor ezzel is megvagyunk ksztsl el a besamelt! Ezt ntsk r az fonys boros rkra, s tegyk vissza olyan 2 rra slni! Ha ezzel is megvagyunk, mr csak ki kell vinni egy prat a tnyrra, s melltenni a mustros krmet. J tvgyat!
s most nzzk mi volt a ldban!
3 szelet rkfil 25 dkg fonya 1 veg mustr 1 kocka vaj 1 veg vrsbor 1 doboz tejfl 21 dkg liszt fl liter tej egy ksz tl besameles rkfil mustros fonyamrtssal (amelyet a vgn megmutattunk)
Mindssze ennyi kellett egy ilyen fensges lakomhoz. Tartsanak velnk legkzelebb is!
|