Húsvéti kiadás!
(vegetáriánusoknak)
A mai alkalommal húsvéti vagdalt báránybordás marhapacal sültet készítünk mézes-mustáros narancs habart szósszal, és chili-s kiwi-vel.
Hozzávalók: (összeállításnál ügyeltünk arra, hogy minél több olyan anyagot használjuk, amelyek minden háztartásban előfordulnak.)
-
20 kg Bárány oldalas
-
10 kg zsíros nyers marhapacal
-
Knor mézes-mustáros szósz, ahogy csak anyu tudja
-
50 kg narancs
-
2000 szem kiwi
-
20 szál szárított chili paprika
-
30-40 db. Wienerberger tégla
-
1 zsák bármilyen malter
-
1 spakni
-
1 kifújt tojás
-
patkók, szegek
-
ipari légkalapács
Elkészítés:
Először fogjuk a bárány oldalast, és nem teszünk vele semmit. Így csak egy kezünk maradt felépíteni a tégla falat a malter és a téglák segítségével. Ha ezt megtettük - ügyelve a fuga spaknival való elsimítására - a mindvégig kezünkben lévő 20 kg bárány oldalast odavagdaljuk a falhoz, míg aranybarnára nem vagdalódik. Ekkor behelyezzük egy előre gondosan meágyazott tepsibe, és mesélünk neki estimesét. Miután eleludt, fogjuk a pacalt, és elkészítjük (ez senkinek nem okozhat gondot), majd a békésen szunyáló oldalas nyakába zúdítjuk. Gyorsan, határozott mozdulattal tegyük, így nem szenved sokat. Amikor ezzel megvagyunk, takarjuk le uránvédő szkafanderrel, és tegyük ki kicsit a napra az ablakba! Fogjunk egy közepes méretű 200 literes bográcsot és borítsuk bele az 50 kg narancsot, 2000 szem kiwit, majd öntsük rá a knor mézes-mustáros szószt, amelyet idő közben anyu elkészített, ahogy csak ő tudja. Mikor ezzel is megvagyunk, jöjjünk rá, hogy a kiwit a chili-hez kellett volna felhasználnunk, és próbáljuk meg kiemelni a szószos narans alol. Ha ez nem sikerül, rendeljünk újabb 2000 (kiwi) szemet! Fogjuk a légkalapácsot és homogenizáljuk csomómentesre a szószos narancsot! Miközben ezt abszolút nulla fokon hagyjuk ülni, öntsük bele a kiwit és az időközben mártássá főzött chili paprikát (ez sem okozhat gondot senkinek... de ha okozna sem írnám le hogy kell... mi ez, valami szakácsműsor?) és magas lángon (1500-2000 °C) tegyük a sütőbe! Amikor apró széntablettává égett az egész (ez kb. 3 másodperc alatt bekövetkezik), vegyük ki és dobjuk a narancsos szószba! Majd mind ezt a szószt öntsük rá az időközben a szomszéd által az ablakból ellopott, majd tőle visszaszerzett pacalos bordára. Ha a 200 liternyi szósz befedné a 20 kg oldalast, ne essünk pánikba! Erre is van megoldás: kaparjuk le róla a fölösleget, és mérgezzünk meg vele valakit, akit nem szeretünk. És most jön a húsvéti rafinéria: fogjuk a kifújt tojást, és jó öreg kínai módszer szerint várjunk vele úgy 100 évet. Amikor elég kemény lett, fogjuk a szegeket, a patkókat és patkoljuk meg. Ha elrontjuk, az sem baj. Mindössze még másik 100 év, és újra próbálhatjuk. Tehát ha a tojást is megpatkoltuk, helyezzük (habként a tortára) az időközben öntudatra ébredt és mumifikálódot vagdalt bárányoldalas pacalos narancsos mézesmustáros kiwis chilis mesterfogásunkra!
Jó étvágyat!
2006 Ápr. 16 4 AAAA co., Budapest
|