Shaun főző stúdió
Üdvözlöm önöket! Eheti számnunkban almás rétest készítünk. Essünk is neki!
Hozzávalók:
5 liter étolaj 1 réteg előre elkészített rétestészta Egy egész alma Egy akvárium Kés
Elkészítés:
Fogjuk az akváriumot, és töltsük fel az öt liter olajjal! Ezt tegyük a gáztűzhelyre magas lángra! Amíg ez fel nem forr, fogjuk az almát, kitekerjük a szárát, majd megállapítjuk, a korát és a nemét. Amikor ezzel megvagyunk, kettévágjuk, majd a két felet félretesszük. Fogjuk a rétestésztát, megfelezzük, és a két félalmát becsomagoljuk a két rétestésztába. Majd ezeket a csomagocskákat beledobjuk a forró olajba. 2 percig hagyjuk benne, majd levesszük a gázről és betesszük a hűtőbe. Amikor az olaj megdermedt, kivesszük, kivágjuk a fagyott olajtömbből a két félalmát ügyelve arra, hogy maradjon fagyott olaj körülötte, és egy mélytányérban, mentalevéllel és a közben elkészített besamelles fokhagymamártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
4 AAAA co.
|